Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικό selloff βλέπουν Citigroup και Jefferies

Κατεβαίνει ο πήχης για τις κινεζικές μετοχές ελλείψει μέτρων τόνωσης της οικονομίας. Τα κέρδη του 2023 εξανεμίζονται και ο ούριος άνεμος πνέει προς τις αγορές της Ινδίας, της Κορέας και της Ταϊβάν. Οι νεότερες εκτιμήσεις.

Κινεζικό selloff βλέπουν Citigroup και Jefferies

Οι κινεζικοί «ταύροι» αποδυναμώνονται, καθώς οι μετοχές δεν βλέπουν θετικές στρατηγικές αναλύσεις και τα κέρδη της χρονιάς εξανεμίζονται.

Η Citigroup μείωσε την αξιολόγηση της Κίνας σε ουδέτερη, ενώ σε δεύτερη αντίστοιχη μείωση εντός δύο εβδομάδων προχώρησε  και ο Christopher Wood, στρατηγικός αναλυτής της Jefferies. Αντιθέτως, αύξησε τους συντελεστές που αφορούν την Ινδία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν.

Δεν προκύπτει ότι επίκειται κάποιο μεγάλο κίνητρο για τη στήριξη της οικονομίας, σημείωσε η ομάδα της Citi με επικεφαλής τον Dirk Willer, όπως μεταδίδει το Βloomberg.

Ο Willer πρότεινε αγορά μεγάλων κινεζικών μετοχών στις αρχές Δεκεμβρίου, διαφημίζοντας το άνοιγμα της χώρας. Ο κινεζικός MSCI έχει χάσει 2,5% έκτοτε. Ο Wood ψαλίδισε τις εκτιμήσεις του για την Κίνα στις 18 Μαΐου και από τότε ο δείκτης MSCI έχει υποχωρήσει περισσότερο από 5%.

Μετά από ένα ράλι που υποκινήθηκε από την αισιοδοξία για το άνοιγμα της οικονομίας Κίνας, το selloff στις μετοχές της εντάθηκε αυτόν τον μήνα, εν μέσω απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων, έκρηξης των γεωπολιτικών κινδύνων και αποδυνάμωσης του γουάν. Τα κεφάλαια έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του Οκτωβρίου και οι αισιόδοξες φωνές των αναλυτών πέφτουν έξω. Ο δείκτης CSI 300 διέγραψε πλήρως τα κέρδη του 2023, χάνοντας 2,4% αυτή την εβδομάδα, στη μεγαλύτερη πτώση του από τις 10 Μαρτίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v