Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πίεση στην Τουρκία από τη Δύση για να δεχτεί τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας γράφει στους FT ότι ένας νέος αντιτρομοκρατικός νόμος που τίθεται σε ισχύ την Πέμπτη αποτελεί το τελευταίο βήμα για την εξασφάλιση υποστήριξης της Άγκυρας.

Πίεση στην Τουρκία από τη Δύση για να δεχτεί τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Οι δυτικές χώρες αυξάνουν την πίεση στην Τουρκία για να δεχτεί τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, καθώς η Στοκχόλμη προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίθεση της Άγκυρας για την ένταξή της.

Ο Ulf Kristersson, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, γράφει στους Financial Times ότι ένας νέος αντιτρομοκρατικός νόμος που τίθεται σε ισχύ την Πέμπτη αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας συμφωνίας για την εξασφάλιση της υποστήριξης της Άγκυρας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.

«Είναι καιρός να εξετάσουμε σοβαρά την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ... Μόνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάτι να κερδίσει από το να παραμείνει η Σουηδία εκτός ΝΑΤΟ», είπε ο Kristersson.

Ανώτερος Σουηδός αξιωματούχος δήλωσε: «Αυτός ο νόμος περί τρομοκρατίας είναι η μεγάλη μας ελπίδα για το ξεκλείδωμα της κατάστασης. Τότε, εναπόκειται στην Τουρκία να αποφασίσει».

Το αίτημα της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πέρυσι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει μια ιστορική μετατόπιση από τη στρατιωτική ουδετερότητα για περισσότερους από δύο αιώνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v