Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Επτά συλλήψεις για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο που ζητά δωρεές για την οργάνωση μέσω πλατφορμών, όπως η Telegram. Τουλάχιστον €65.000 έχουν μεταφερθεί σε τρομοκράτες που κρατούνται στην Συρία.

Γερμανία: Επτά συλλήψεις για χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επτά υπόπτους ως υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Ταυτόχρονα οι αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές στα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, καθώς και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία, προσθέτει στη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που ζητάει οικονομικές δωρεές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσω πλατφορμών, που περιλαμβάνουν την Telegram, και στη συνέχεια μεταφέρουν τις δωρεές αυτές στην οργάνωση ή στους ενδιαμέσους της.

Τουλάχιστον 65.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί μ' αυτό τον τρόπο, είπαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι φυλακισμένα στη Συρία, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέποντάς τους να δραπετεύσουν από φυλακές.

Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v