Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Moody's προβλέπει ήπια ύφεση σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία

Προειδοποιεί ότι οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης θα οδηγήσουν σε μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και επίσης θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη το 2024.

Η Moodys προβλέπει ήπια ύφεση σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's έχει προβλέψει ότι θα υπάρξει «ήπια ύφεση» στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, σε νέα έκθεση, η Moody's προειδοποιεί ότι οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης θα οδηγήσουν σε «μείωση» της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και επίσης θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη το 2024.

Η Moody's προβλέπει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συρρικνωθεί κατά 0,1% φέτος, καθώς η οικονομία υποφέρει από την αύξηση των τιμών και τα υψηλά επιτόκια.

Προβλέπει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά ακόμη 25 μονάδες βάσης, στο 4,75%, και θα διατηρήσει σφιχτή τη νομισματική πολιτική τα επόμενα χρόνια, πλήττοντας τις δαπάνες και τις επενδύσεις.

Η ετήσια οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αναμένεται να επιβραδυνθεί σε περίπου 1% το 2023 και το 2024, μόλις το μισό από το 2,1% που καταγράφηκε το 2022. Ωστόσο περιλαμβάνονται μερικά τρίμηνα διαδοχικής συρρίκνωσης, που σημαίνει τεχνική ύφεση, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει την ανεργία.

Η οικονομία της Γερμανίας δεν αναμένεται να αναπτυχθεί το 2023, έχοντας ήδη πέσει σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v