Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνέλαβε καθήκοντα o νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

O Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα, πρώην πρόεδρος της MasterCard, διαδέχεται τον Ντέιβιντ Μάλπας. Αύξηση χρηματοδότησης κατά 5 δισ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία.

Aνέλαβε καθήκοντα o νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ανέλαβε τα καθήκοντά του επισήμως σήμερα ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα, διαδεχόμενος τον Ντέιβιντ Μάλπας.

Ο Μπάνγκα, πρώην πρόεδρος της εταιρείας καρτών MasterCard, εξελέγη χωρίς αντίπαλο στις αρχές Μαΐου, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.

Είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ (προηγήθηκε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα αλλά μεγάλωσε στην Αϊόβα) και ο πρώτος που δεν σπούδασε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο: ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα καταγωγής του, την Ινδία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησής της κατά 5 δισ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία. Το σύνολο των μεταρρυθμίσεων θα ανακοινωθεί στην επόμενη ετήσια σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μαρακές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v