Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Κορέα: Απογείωσε μαχητικά μετά από περιπολία ρωσικών-κινεζικών αεροσκαφών

Πεκίνο και Μόσχα πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα για έκτη φορά από το 2019.

Ν. Κορέα: Απογείωσε μαχητικά μετά από περιπολία ρωσικών-κινεζικών αεροσκαφών

Η Νότια Κορέα απογείωσε σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της έπειτα από την είσοδο στην Ζώνη Αναγνώρισης Αντιαεροπορικής Άμυνάς της (KADIZ) τεσσάρων κινεζικών και τεσσάρων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στα νότια και ανατολικά της χερσονήσου, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Τα ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον νοτιοκορεατικό εναέριο χώρο προτού εγκαταλείψουν την περιοχή, σύμφωνα με τη Σεούλ.

Η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία πάνω από την Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα για έκτη φορά από το 2019, γεγονός που συμπίπτει με την αύξηση σε στρατιωτικούς ελιγμούς και ασκήσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Οι περιπολίες εντάσσονται στο σχέδιο ετήσιας συνεργασίας των δύο στρατών, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v