Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μήνυση και στο Coinbase

Μετά τη Binance η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μηνύει και το Coinbase. Κατηγορεί το ανταλλακτήριο ότι παραβιάζει τους κανόνες για τη διαπραγμάτευση χρεογράφων. Βουτιά 14% για τη μετοχή.

ΗΠΑ: Μήνυση και στο Coinbase

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) υπέβαλε μήνυση και κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase.

H μήνυση κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. 

H ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι το Coinbase παραβιάζει επί χρόνια τους κανόνες καθώς λειτουργεί ως broker, oίκος εκκαθάρισης και χρηματιστήριο, χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια. Σύμφωνα με τη SEC, τουλάχιστον 13 κρυπτονομίσματα που είναι διαθέσιμα στους πελάτες του Coinbase αποτελούν «χρεόγραφα».

Η μετοχή του Coinbase βουτάει 14%.

H SEC ζητά να απαγορευτεί άμεσα στο Coinbase να συνεχίσει να επιτελεί αυτή τη λειτουργία. 

Tη Δευτέρα η SEC κατηγόρησε την Binance για κακή διαχείριση κεφαλαίων και ψεύδη προς τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους κανόνες όπως όλα τα άλλα χρεόγραφα. Ο ίδιος κατηγόρησε τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων για εξαπάτηση, λέγοντας ότι κάποια άτομα προσπαθούν να διαφύγουν τον νόμο.

Αν τα κρυπτονομίσματα έχουν κάποια πραγματική αξία, τότε η συμμόρφωση με τους κανόνες της SEC θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη, τόνισε ο ίδιος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v