Κρίση στην αγορά μονόπετρων έφερε η... πανδημία

Χαμηλές πτήσεις για τη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης μονόπετρων στον κόσμο Signet Jewelers. Κι αυτό συμβαίνει φέτος, γιατί η καραντίνα διασάλευσε το τυπικό χρονοδιάγραμμα τριετίας που μεσολαβεί από το πρώτο ραντεβού μέχρι την... επισημοποίηση της σχέσης.

Κρίση στην αγορά μονόπετρων έφερε η... πανδημία

Η Signet Jewelers, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης κοσμημάτων με διαμάντια στον κόσμο, χαμηλώνει τον πήχη για τις φετινές της επιδόσεις, καθώς ο πληθωρισμός σε συνδυασμό με την πτώση των γνωριμιών που έφερε η πανδημία πλήττουν τη ζήτηση για δαχτυλίδια αρραβώνων.

Η μητρική εταιρεία των Zales και Kay αναμένει τώρα συνολικές πωλήσεις μεταξύ 7,10 και 7,30 δισ. δολαρίων για το τρέχον οικονομικό έτος, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις που κυμαίνονταν από 7,67 έως 7,84 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να βρεθούν μεταξύ 9,49 και 10,09 δολ., μειωμένα από 11,07 έως 11,59 δολ. ανά μετοχή, γράφουν οι Financial Times.

Τα δαχτυλίδια αρραβώνων αφορούν σχεδόν τις μισές πωλήσεις της Signet. Η εταιρεία αποδίδει τα λιγότερα αρραβωνιάσματα του τελευταίου τριμήνου στη διασάλευση που έφερε η πανδημία στο τυπικό χρονοδιάγραμμα τριετίας, που μεσολαβεί από το πρώτο ραντεβού μέχρι την αγορά δαχτυλιδιού. Για του λόγου το αληθές, η Signet αναμένει ότι οι άνθρωποι θα ξαναρχίσουν να αρραβωνιάζονται αργότερα αυτό το έτος και οι πωλήσεις θα ανακάμψουν το επόμενο οικονομικό έτος. Φαίνεται, δηλαδή, ότι μετά την πρώτη καραντίνα όλοι ξεχύθηκαν σε ραντεβού για νέες γνωριμίες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v