Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: «Σήμα» επιστροφής του S&P 500 σε bear market στέλνουν τα ομόλογα

Ο δείκτης μπορεί να επιστρέψει σύντομα σε bear market προειδοποιούν αναλυτές της JP Morgan. Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για τις μετοχές.

JP Morgan: «Σήμα» επιστροφής του S&P 500 σε bear market στέλνουν τα ομόλογα

O  S&P 500 βγήκε από τη bear market μετά από 248 ημέρες την Πέμπτη, την ημέρα που η εβδομαδιαία έκθεση για τις αιτήσεις ανεργίας έδειξε ότι σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.

Οι επενδυτές συνηθίζουν να ερμηνεύουν ως θετικά τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία, καθώς έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed.

Ωστόσο, ομάδα αναλυτών της JPMorgan, προειδοποιεί ότι ο δείκτης μπορεί να επιστρέψει σύντομα σε bear market. 

«Οι αγορές ομολόγων εξακολουθούν να τιμολογούν μια διαρκή περίοδο αυξημένης μακροοικονομικής αβεβαιότητας, ακόμη και αν υπήρξε κάποια μέτρια πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες. Αντίθετα, οι αγορές μετοχών φαίνονται να τιμολογούν το ιδανικό σενάριο, με τον S&P 500 να βρίσκεται πάνω από την εκτίμηση της εύλογης αξίας» τονίζεται σε έκθεση των αναλυτών της JP Morgan. 

Aν οι αγορές μετοχών τιμολογούσαν μια άνοδο της μεταβλητότητας όσον αφορά τον πληθωρισμό στα επίπεδα που το κάνουν οι αγορές ομολόγων, αυτό θα σήμαινε πτώση 20% από τα τρέχοντα επίπεδα, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές στρατηγικής δεν λένε τι θα μπορούσε να συμβεί για να ανησυχήσει η αγορά μετοχών όσο οι αγορές ομολόγων. Αλλά όπως τονίζει το Marketwatch δεν χρειάζεται να κοιτάξει κανείς μακριά για να εντοπίσει ένα συμβάν που θα μπορούσε να ταρακουνήσει τις αγορές, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τρίτη και η απόφασης της Fed για τα επιτόκια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v