Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε, αλλά χωρίς επιτυχία

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα χάρη στο κουράγιο των Ρώσων στρατιωτών, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος από το Σότσι.

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε, αλλά χωρίς επιτυχία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέδριο στο Σότσι την Παρασκευή ότι η Ουκρανία έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της αλλά χωρίς επιτυχία. 

«Η αντεπίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει. Αυτό φαίνεται από τη χρήση στρατηγικών εφεδρειών» τόνισε σύμφωνα με το Reuters. 

«Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα χάρη στο κουράγιο των Ρώσων στρατιωτών» υπογράμμισε.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει εδώ και μήνες ότι προετοιμάζει αντεπίθεση για να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα από τα εδάφη της, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ο Πούτιν υποστήριξε ότι «η σύγκρουση συνεχίστηκε για πέντε ημέρες, με έντονες μάχες χθες και προχθές».

Είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν «σημαντικές απώλειες», αλλά η επιθετική δυναμική του καθεστώτος του Κιέβου εξακολουθεί να υφίσταται.

Για αρκετές ημέρες, ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι απέκρουσε επιθέσεις στη νότια Ουκρανία. Το Κίεβο, ωστόσο, είπε ότι το κύριο κέντρο μάχης εξακολουθεί να βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, ενώ παρείχε λίγες λεπτομέρειες για την κατάσταση στο νότο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v