O Σόρος δίνει τη σκυτάλη στον γιο του!

Αλλαγή ηγεσίας αλλά όχι και πολιτικής για το Ιδρυμα Open Society του γνωστού μεγαλοεπενδυτή, με τις χορηγίες εκατομμυρίων στις ΗΠΑ. Τι αναφέρει στις πρώτες του συνεντεύξεις ο Άλεξ Σόρος.

O Σόρος δίνει τη σκυτάλη στον γιο του!

Ο Τζορτζ Σόρος, ένας από τους γνωστότερους επενδυτές και δωρητές στον κόσμο, έχει παραδώσει την ηγεσία του ιδρύματός του, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον γιο του Άλεξ Σόρος.

Ο διορισμός ως προέδρου του Open Society Foundations (OSF), που έγινε αθόρυβα τον Δεκέμβριο, τοποθετεί τον Άλεξ Σόρος επικεφαλής ενός από τα πλουσιότερα παγκόσμια φιλανθρωπικά ιδρύματα!

«Θα ενισχύσουμε τις δράσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων ψήφου και των προσωπικών ελευθεριών στο εσωτερικό και στήριξης της Δημοκρατίας στο εξωτερικό», είπε ο Άλεξ Σόρος στους Financial Times μέσω εκπροσώπου του.

Τα σχόλιά του σηματοδοτούν έναν πιο διευρυμένο ρόλο για τον 37χρονο καθώς τα κόμματα στις ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ο Τζορτζ Σόρος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές σε υποψηφίους των Δημοκρατικών στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη του ρόλου, ο Άλεξ Σόρος είπε στη Wall Street Journal την Κυριακή ότι είναι «πιο πολιτικός» από τον πατέρα του.

Πηγή κοντά στην οικογένεια είπε ότι οι προτεραιότητες του Σόρος στην πολιτική των ΗΠΑ θα παραμείνουν αμετάβλητες με τον διορισμό του. Η ανάληψη της ηγεσίας του ιδρύματος από τον Αλεξ τον καθιστά πιθανό στόχο για τις δεξιές ομάδες και τους ηγέτες που έχουν επιτεθεί στον πατέρα του.

Σε ένα άρθρο γνώμης για το CNN αυτό τον μήνα, ο Άλεξ επαίνεσε την κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό και καταδίκασε τις επιθέσεις στον πατέρα του από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και τον Έλον Μασκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v