Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Διακανονισμός $290 εκατ. με θύματα του Επστάιν

Η συμφωνία διευθετεί αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για λογαριασμό θυμάτων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Έπσταϊν.

JP Morgan: Διακανονισμός $290 εκατ. με θύματα του Επστάιν

H JP Morgan κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία για την υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 σε φυλακές των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες διακίνησης ανηλίκων.

Η συμφωνία διευθετεί αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από άγνωστη γυναίκα για λογαριασμό θυμάτων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Έπσταϊν για μια περίοδο περίπου 15 ετών όταν ήταν έφηβες και νεαρές γυναίκες, αναφέρεται στην αγωγών. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να ανέλθει σε περισσότερα από 100.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, το ποσό του διακανονισμού είναι 290 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα και οι δικηγόροι των θυμάτων ανέφεραν ότι κατέληξαν σε «κατ' αρχήν συμφωνία για τη διευθέτηση» της αγωγής εκ μέρους των θυμάτων και ότι «η διευθέτηση είναι προς το συμφέρον όλων των μερών, ειδικά των επιζώντων που ήταν οι θύματα της τρομερής κακοποίησης του Έπσταϊν».

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η JP Morgan αγνόησε προειδοποιήσεις ότι ο Επστάιν εμπλεκόταν στη διακίνηση και την κακοποίηση ανήλικων γυναικών διατηρώντας τον ως πελάτη. 

O Eπστάιν παρέμεινε πελάτης της JP Morgan ως το 2013, πέντε χρόνια αφότου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ο διακανονισμός επετεύχθη περίπου δύο εβδομάδες αφότου ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan και ένας από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες της Wall Street, έδωσε κατάθεση στην οποία υποστήριξε ότι γνώριζε ελάχιστα πράγματα για τον κ. Έπσταϊν πριν από τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v