Τριήμερη επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ισραήλ

Επίσκεψη στο πάρκο προηγμένων τεχνολογιών. Σεμινάριο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα ταξιδέψει επίσης στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Τριήμερη επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά στο Ισραήλ

Η προώθηση της συνεργασίας ΕΕ- Ισραήλ είναι το αντικείμενο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ με έμφαση τους τομείς των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες καταπολέμησης του αντισημιτισμού.

Την Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ και μίλησε στην έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Επισκέφθηκε επίσης το Γιαντ Βασέμ για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και να συζητήσει τη στήριξη της ΕΕ για την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς ανοίγει, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν, το σεμινάριο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Στην Ιερουσαλήμ, ο Αντιπρόεδρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας εκτός της ΕΕ, Φρανς φαν Ντέλε, θα επισκεφθεί θρησκευτικούς χώρους και θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες, μεταξύ αυτών και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

Την Τρίτη, ο κ. Σχοινάς θα ταξιδέψει στο Μπερ Σεβά για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πάρκο προηγμένων τεχνολογιών, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Μπεν-Γκουριόν του Νεγκέβ και θα πραγματοποιήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτητές και ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών Σιμόν Βέιλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v