Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ από την Ε.Ε.

Στο στόχαστρο της Κομισιόν αναμένεται να βρεθεί ο πυρήνας του επιχειρηματικού μοντέλου της διαφημιστικής μονάδας της Google, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη υποστεί πρόστιμα άνω των €8 δισ.

Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο-μαμούθ από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να υποβάλει κατηγορίες κατά της Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόστιμο μαμούθ.

Η λεγόμενη κοινοποίηση αιτιάσεων, που μπορεί να ανακοινωθεί πριν την Τετάρτη, θα είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια μακρά διαμάχη που έχει οδηγήσει ήδη σε τρία πρόστιμα ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο στόχαστρο της Κομισιόν αναμένεται να βρεθεί ο πυρήνας του επιχειρηματικού μοντέλου της διαφημιστικής μονάδας της Google.

Η διαφημιστική μονάδα της Google είναι μακράν η πιο επιτυχημένη, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των ετήσιων εσόδων της. Το 2022, οι πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου 225 δισ. δολάρια.

Η νέα καταγγελία θα είναι η πιο σημαντική στην τρέχουσα πενταετή θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της αντιμονοπωλιακής αρχής της ΕΕ, είπε πηγή στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v