Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Shell αυξάνει το μέρισμα 15%, στροφή σε πετρέλαιο και αέριο

Στο επίκεντρο ξανά τα ορυκτά καύσιμα που οδήγησαν σε κέρδη-ρεκόρ την εταιρεία πέρυσι.

Η Shell αυξάνει το μέρισμα 15%, στροφή σε πετρέλαιο και αέριο

Η Shell θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% και θα ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου καθώς ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan επικεντρώνεται εκ νέου στα ορυκτά καύσιμα που οδήγησαν σε κέρδη-ρεκόρ πέρυσι.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αποτελεί μέρος της στροφής της ευρωπαϊκής μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας να επεκτείνει τα πιο κερδοφόρα τμήματα της επιχείρησής της, ακόμη και αν είναι εντατικής παραγωγής άνθρακα, ενώ περιορίζει τις δραστηριότητες που δεν έχουν αρκετά υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

«Θα επενδύσουμε στα μοντέλα που λειτουργούν - σε αυτά με τις υψηλότερες αποδόσεις που ανταποκρίνονται στις δυνάμεις μας», δήλωσε ο Sawan.

Εκτός από την αύξηση του μερίσματος, που θα τεθεί σε ισχύ αυτό το τρίμηνο, η Shell δεσμεύτηκε να επαναγοράσει μετοχές τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο. Η εταιρεία θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στα 22 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για το 2024 και το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v