Πυρκαγιές-Καναδάς: Εκατοντάδες πυροσβέστες στέλνει η Ν. Αφρική

Μέχρι στιγμής οι φωτιές έχουν καταστρέψει 46 εκατομμύρια στρέμματα δασών, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πυρκαγιές-Καναδάς: Εκατοντάδες πυροσβέστες στέλνει η Ν. Αφρική

Κάτω από τον καυτό ήλιο, 200 μέλη της πυροσβεστικής της Νότιας Αφρικής έκαναν την τελευταία τους εκπαίδευση προτού περάσουν στη δράση: σήμερα αναχωρούν για τον Καναδά, χώρα αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές άνευ προηγουμένου.

Στη χώρα οι φλόγες έχουν καταστρέψει 46 εκατομμύρια στρέμματα δασών κι ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έπειτα από βραχεία ανάπαυλα οι πυρκαγιές διπλασιάστηκαν, ενισχύθηκαν και πλήττουν διάφορες καναδικές επαρχίες από το σαββατοκύριακο.

Ομάδα 200 πυροσβεστών από τη Νότια Αφρική συμμετέχει ήδη στις προσπάθειες να ελεγχθούν οι πυρκαγιές στην Αλμπέρτα (δυτικά), από την περασμένη εβδομάδα. 

Άλλοι τόσοι θα αναπτυχθούν στην ίδια επαρχία. Η υποστήριξη αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο συμφωνίας αλληλοβοήθειας των δύο κυβερνήσεων σε περιπτώσεις πυρκαγιών στις veld (σ.σ. στις σαβάνες, περιοχές με χαμηλή βλάστηση στη Νότια Αφρική) ή πυρκαγιών σε καναδικά δάση.

Ο Καναδάς έχει δεχθεί επίσης ενισχύσεις από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και τις γειτονικές ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v