Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόχος φιλορώσων χάκερ το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Ρότερνταμ, Αμστερνταμ και Χρόνινγκεν δέχθηκαν επίθεση, ως απάντηση στα σχέδια της Ολλανδίας να αγοράσει ελβετικά τανκς για την Ουκρανία.

Στόχος φιλορώσων χάκερ το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Στόχος κυβερνοεπίθεσης, για την οποία κατηγορήθηκαν Ρώσοι χάκερ την περασμένη εβδομάδα, έγινε ο ιστότοπος του λιμανιού του Ρότερνταμ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αρκετά ολλανδικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ και του Χρόνινγκεν, αντιμετώπισαν επίσης επίθεση Διανεμημένης Άρνησης Υπηρεσιών (DDoS), σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές. Το λιμάνι του Ρότερνταμ έλαβε πληροφορίες από το Ολλανδικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ότι φιλορωσικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την επίθεση, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RTL, το οποίο ανέφερε πρώτο τα περιστατικά, ανέφερε ότι μια ομάδα χάκερ που ονόμασε «NoName057(16)» ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις ήταν απάντηση στα σχέδια της Ολλανδίας να αγοράσει ελβετικά τανκς για την Ουκρανία. Νωρίτερα φέτος, οι υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν ότι οι ολλανδικές θαλάσσιες υποδομές αντιμετωπίζουν απειλή δολιοφθοράς από τη Ρωσία.

Ενώ ο ιστότοπος του λιμανιού του Άμστερνταμ δεν λειτούργησε για πάνω από μία ώρα στις 6 Ιουνίου, το Χρόνινγκεν παρουσίασε διαδικτυακή διακοπή που διήρκεσε δύο ημέρες. Τα λιμάνια δεν πλήρωσαν λύτρα στους επιτιθέμενους και δεν κλάπηκαν δεδομένα, είπαν οι εκπρόσωποι.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ρωσικές και σερβικές διευθύνσεις IP, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το λιμάνι του Ρότερνταμ από τον πάροχο υπηρεσιών του, είπε ο εκπρόσωπος.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας δεν απάντησε αμέσως σε μήνυμα που ζητούσε σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v