Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: «Νάρκη» $150 δισ. για τις μετοχές

Διόρθωση ώς και 5% στις τιμές των διεθνών μετοχών αναμένουν οι αναλυτές της JP Morgan. Το μεγαλύτερο rebalancing από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

JP Morgan: «Νάρκη» $150 δισ. για τις μετοχές

Το ράλι των μετοχών είναι αντιμέτωπο με μια νέα απειλή τις ερχόμενες εβδομάδες καθώς οι μεγαλύτεροι διαχειριστές ενεργητικού στον κόσμο ετοιμάζονται «ξεφορτωθούν» μετοχές αξίας ώς και 150 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η JP Morgan προβλέπει ότι κρατικά επενδυτικά ταμεία και ασφαλιστικά ταμεία θα στραφούν στα ομόλογα για να επιτύχουν τους στόχους στάθμισης, στο μεγαλύτερο rebalancing από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η προσαρμογή μπορεί να επιφέρει «χτήπημα» ώς και 5% από τις τιμές των διεθνών μετοχών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναλυτή της JP Morgan, Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου.

Tα ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν την έκθεση τους στην αγορά για να σιγουρευτούν ότι βρίσκονται εντός των αυστηρών ορίων στάθμισης των επενδύσεών τους σε μετοχές και ομόλογα σε τριμηνιαία βάση.

Οι μετοχές έχουν καταγράψει υψηλότερες αποδόσεις από τα ομόλογα φέτος, αναγκάζοντας τους διαχειριστές κεφαλαίων να κόψουν την έκθεσή τους στις μετοχές για να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

«Την τελευταία φορά που είχαμε τέτοια διαφορά μεταξύ μετοχών και ομολόγων προς την αντίθετη κατεύθυνση ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2021» τονίζει ο Πανηγυρτζόγλου.«Οι ροές λόγω του rebalancing μπορούν να προκαλέσουν διόρθωση 3 με 5% στις μετοχές» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v