Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στο χρηματιστήριο

Οι καθαρές αγορές τουρκικών μετοχών από ξένους επενδυτές ανήλθαν στα 262 εκατ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουνίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβιρο.

Τουρκία: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στο χρηματιστήριο

Οι ξένοι επενδυτές έριξαν χρήμα στην τουρκική αγορά μετοχών με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, αφού οι αλλαγές στην οικονομική ηγεσία της χώρας πυροδότησαν προσδοκίες για επιστροφή σε πιο ορθόδοξες πολιτικές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι καθαρές αγορές τουρκικών μετοχών από ξένους επενδυτές ανήλθαν στα 262 εκατ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη εισροή από τον Δεκέμβριο.

Οι καθαρές εισροές στα ομόλογα της χώρας ήταν 25 εκατ. δολάρια την ίδια εβδομάδα.

Οι ανησυχίες για τις μη συμβατικές οικονομικές πολιτικές της Τουρκίας, όπως η μείωση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και η μείωση των αποθεματικών για την υπεράσπιση της λίρας, οδήγησαν τους ξένους επενδυτές να πουλήσουν τουρκικές μετοχές τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας το μερίδιό τους στην αγορά μετοχών σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο.

Τα νέα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έρχονται μετά την τοποθέτηση δύο πρώην στελεχών της Wall Street στο «τιμόνι» της οικονομίας, του Μεχμέτ Σιμσέκ στο υπουργείο Οικονομικών και της Χαφίζε Γκαγιέ Ερκάν στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v