Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Airbus: Καλοβλέπει μεγάλο deal για τους μεξικανικούς αιθέρες

Ανοιξε τις πύλες της η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού και η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών βρίσκεται ενώπιον νέων παραγγελιών. Προχωρημένες συνομιλίες με τη Viva Aerobus, ανερχόμενο παίκτη στην κεντρική και βόρεια Αμερική.

Airbus: Καλοβλέπει μεγάλο deal για τους μεξικανικούς αιθέρες

Η Airbus βρίσκεται σε συνομιλίες με την Grupo Viva Aerobus για παραγγελία αεροσκαφών στενής ατράκτου, καθώς ο μεξικανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους έχει στόχο να επεκταθεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Τα δύο μέρη διεξάγουν συζητήσεις και ενδέχεται να ανακοινώσουν συμφωνία στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού που ξεκινά τη Δευτέρα.

Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Viva δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Viva διέθετε στόλο 70 αεροσκαφών Airbus στα τέλη Μαρτίου, αποτελούμενο από ποικιλία μοντέλων A320 καιA321, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η αεροπορική εταιρεία τονίζει ότι διαθέτει τον νεότερο στόλο στο Μεξικό και έναν από τους πιο σύγχρονους στη Βόρεια Αμερική.

Μόλις πριν από λίγο καιρό, η Viva Aerobus ήταν τέταρτη στην εγχώρια αγορά του Μεξικού σε επιβάτες, μεταφέροντας 9,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2018, πίσω από τη Volaris, την Aeromexico και την Interjet. Τώρα έχει ξεπεράσει την Grupo Aeromexico στους επιβάτες εσωτερικού, αυξάνοντας την ανάγκη για επιπλέον αεροσκάφη.

Η Airbus καλοβλέπει ορισμένες μεγάλες παραγγελίες ενόψει της έκθεσης του Παρισιού, της πρώτης αντίστοιχης έκθεσης στην πόλη από το τέλος της πανδημίας. Μεταξύ των πιθανών συμφωνιών είναι και αυτή με την IndiGo της Ινδίας και τη σαουδαραβική Flynas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v