Γερμανία: Επιδοτήσεις €10 δισ. στην Intel για κατασκευή εργοστασίου

Η Intel είχε συμφωνήσει αρχικά να κατασκευάσει την εγκατάσταση στην πόλη του Μαγδεμβούργου με στήριξη 6,8 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά ανέβαλε την έναρξη των εργασιών λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Γερμανία: Επιδοτήσεις €10 δισ. στην Intel για κατασκευή εργοστασίου

Η Γερμανία και η Intel κατέληξαν οριστικά σε συμφωνία για να λάβει η αμερικανική εταιρεία επιδοτήσεις αξίας 10 δισ. δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου ημιαγωγών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. 

O καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο CEO της Intel Πατ Γκέλσινγκερ θα παρευρεθούν σε εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο, ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση στο αμερικανικό πρακτορείο. 

Η Intel είχε συμφωνήσει αρχικά να κατασκευάσει την εγκατάσταση στην πόλη του Μαγδεμβούργου με στήριξη 6,8 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά ανέβαλε την έναρξη των εργασιών λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Το νέο πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε θα περιλαμβάνει τόσο επιδοτήσεις σε χρήμα όσο και πλαφόν στην τιμή της ενέργειας που θα πληρώνει ο αμερικανικός κολοσσός. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v