Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Airbus: Παραγγελία-μαμούθ 500 αεροσκαφών από την ινδική IndiGo

Τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της αεροπορικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός. Στα $50 δισ. υπολογίζεται η αξία του ντιλ με βάση τις τιμές καταλόγου.

Airbus: Παραγγελία-μαμούθ 500 αεροσκαφών από την ινδική IndiGo

H Airbus ανακοίνωσε παραγγελία-ρεκόρ από την ινδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους IndiGo για 500 αεροσκάφη, κατά την εναρκτήρια ημέρα της αεροπορικής έκθεσης στο Παρίσι. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της αεροπορικής βιομηχανίας όσον αφορά τον αριθμό των αεροσκαφών. 

H προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν αυτή της ινδικής Air India, για 470 αεροσκάφη.

Το ντιλ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 50 δισ. δολάρια με βάση τις πιο πρόσφατες τιμές καταλόγου, σύμφωνα με την ινδική Economic Times.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, θα υπάρχει και συνέχεια. Με την ανάπτυξη της Ινδίας και την ανάπτυξη της ινδικής αεροπορικής αγοράς αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς να κλείσουμε αυτή την παραγγελία» δήλωσε ο CEO της IndiGo σε συνέντευξη τύπου. 

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035. Αυτή τη στιγμή ο στόλος της IndiGo ανέρχεται σε 300 αεροσκάφη. 

«Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ μια τόσο μεγάλη παραγγελία» πρόσθεσε ο CEO της ινδικής αεροπορικής. «Καταδεικνύει τις δυνατότητες της ινδικής αεροπορικής βιομηχανίας και τις φιλοδοξίας της IndiGo» ανέφερε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v