Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: «Stress test» σε εταιρείες για το φυσικό αέριο

Την ετοιμότητα των εταιρειών σε περίπτωση μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου θα εξετάσουν οι γερμανικές αρχές τον Σεπτέμβριο.

Γερμανία: «Stress test» σε εταιρείες για το φυσικό αέριο

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας άσκηση έκτακτης ανάγκης αυτόν τον Σεπτέμβριο, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα των εταιρειών σε περίπτωση μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου.

Ενώ η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης απέτρεψε την κρίση φυσικού αερίου τον περασμένο χειμώνα, δεν έχει ακόμη ανακαλέσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών αυτόν τον μήνα υπενθύμισαν ότι παραμένουν οι κίνδυνοι από την πλευρά της προσφοράς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o υπουργός Οικονομίας της χώρας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μπορεί να αναγκαστεί να περιορίσει ή ακόμα και να διακόψει κάποια βιομηχανική χρήση αν η συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας με τη Ρωσία δεν παραταθεί μετά τη λήξη της στο τέλος του επόμενου έτους.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι οι χώροι αποθήκευσης θα μπορούσαν να εξαντληθούν πλήρως ως τον Ιανουάριο του 2024, ακόμα και αν συνεχιστούν τα τρέχοντα μοτίβα χαμηλής ζήτησης. 

Η μονοήμερη έκτακτη άσκηση είναι η πρώτη του είδους της και θα περιλαμβάνει διαφορετικά κρατίδια, φορείς, διαχειριστές δικτύου, παρόχους φυσικού αερίου και μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου φυσικού αερίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v