Πακέτο €50 δισ. ετοιμάζει η ΕΕ για την Ουκρανία

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των δαπανών της ουκρανικής κυβέρνησης και θα καλύψει επείγουσες προτεραιότητες ανασυγκρότησης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Πακέτο €50 δισ. ετοιμάζει η ΕΕ για την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προτείνει ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξει την Ουκρανία, καθώς η χώρα ξεκινά μια κρίσιμη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών που χάθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας πριν από πάνω από έναν χρόνο.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των δαπανών της ουκρανικής κυβέρνησης και θα καλύψει επείγουσες προτεραιότητες ανασυγκρότησης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Το πακέτο, το οποίο εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές πριν δημοσιοποιηθεί, θα ανακοινωθεί σήμερα Τρίτη πριν από ένα συνέδριο αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο, όπου θα συζητηθεί πώς να ανοικοδομηθεί η χώρα και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα επιδιώξουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Η επιτροπή θα προσφέρει τη βοήθεια με τη μορφή επιχορηγήσεων, δανείων με ευνοϊκούς όρους και εγγυήσεων, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v