Το μεγαλύτερο άλμα 30 ετών για τον πληθυσμό της Γερμανίας

Η αύξηση κατά 1,12 εκατ. άτομα οφείλεται αποκλειστικά στους αλλοδαπούς. Η καθαρή μετανάστευση έφτασε το 1,46 εκατ. -από 329.000 ένα χρόνο νωρίτερα-, κυρίως από τις μετακινήσεις προσφύγων από την Ουκρανία.

Το μεγαλύτερο άλμα 30 ετών για τον πληθυσμό της Γερμανίας

Κατά 1,3% αυξήθηκε ο πληθυσμός της Γερμανίας, φτάνοντας στα 84,4 εκατομμύρια. Είναι το μεγαλύτερο ετήσιο άλμα από την επανένωση της χώρας πριν από πάνω από τρεις δεκαετίες.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η αύξηση κατά 1,12 εκατομμύρια άτομα οφείλεται αποκλειστικά στους αλλοδαπούς που μετακόμισαν στη Γερμανία, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία Destatis. Η καθαρή μετανάστευση έφτασε το 1,46 εκατομμύριο -από 329.000 ένα χρόνο νωρίτερα-, «που προκλήθηκε κυρίως από τις μετακινήσεις προσφύγων από την Ουκρανία».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από ό,τι γεννήθηκαν το 2022. Το πλεόνασμα των θανάτων έναντι των γεννήσεων αυξήθηκε σε 327.000.

Σύμφωνα με το Bloomberg Economics, χωρίς μετανάστες για να αναπληρώσουν τις τάξεις της, να πληρώσουν φόρους και να εργαστούν, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κινδυνεύει να ξεμείνει από εργατικό δυναμικό για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.

Η χώρα δέχτηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο Σύρους εν μέσω της προσφυγικής κρίσης το 2014-2015. Ο αριθμός των Ουκρανών στη Γερμανία αυξήθηκε πάνω από έξι φορές πέρυσι, σύμφωνα με την Destatis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v