Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Αποσύρεται ο εκλεκτός των Κινέζων για την επόμενη μέρα στην Pirelli

Μετά την ειδική κυβερνητική παρέμβαση που περιορίζει τα δικαιώματα του μεγαλομετόχου, της κινεζικής Sinochem, ο Τζόρτζιο Μπρούνο, που είχε οριστεί ως ο επόμενος CEO της εταιρείας κατασκευής ελαστικών, φέρεται να επιλέγει άλλη πορεία.

Ιταλία: Αποσύρεται ο εκλεκτός των Κινέζων για την επόμενη μέρα στην Pirelli

Aποχωρεί από την Pirelli o κάτοχος του «δαχτυλιδιού διαδοχής» στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Ο Τζόρτζιο Μπρούνο, σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, είχε οριστεί ως ο επόμενος επικεφαλής της κατασκευαστάστριας ελαστικών Formula 1 μετά τον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου αργότερα φέτος, στη θέση του Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα. Ωστόσο, ο Μπρούνο σχεδιάζει να ακολουθήσει άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι μετοχές της Pirelli υποχώρησαν έως και 3,3% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

Το σχέδιο διαδοχής ήταν μέρος προτεινόμενης συμφωνίας μεταξύ μετόχων: της κινεζικής Sinochem, του μεγαλύτερου μετόχου της Pirelli, και της εταιρείας συμμετοχών Camfin του Τρονκέτι.

Αλλά το σύμφωνο έχει πλέον τροποποιηθεί ριζικά από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία έλαβε δράση για να περιορίσει την επιρροή της Sinochem στην κατασκευαστή ελαστικών.

Σύμφωνα με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης στις 16 Ιουνίου, που βασίζεται στην ειδική νομοθεσία περί κυβερνητικών «χρυσών» προνομίων παρέμβασης σε συναλλαγές που αφορούν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας θα ορίσει η Camfin και όχι η Sinochem.

Η αλλαγή γραμμής στη διαδοχή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο στον Tρονκέτι, ώστε να ενισχύσει την ηγετική θέση του στην Pirelli, την οποία κατέχει εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Ο Μπρούνο θεωρούνταν διάδοχος του Τρονκέτι από τότε που παραιτήθηκε ο συνδιευθύνων σύμβουλος  Άγγελος Παπαδημητρίου, το 2021. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v