Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαζώνει η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Σχεδόν το 14% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40%, σε λίγο πάνω από 730.000 οχήματα.

Γκαζώνει η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Συνέχισαν την ανοδική τους τροχιά τον Μάιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπ, ενισχυμένες για δέκατο διαδοχικό μήνα, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπέρασε την ευρύτερη αγορά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν πάνω από 18%, σε 1,12 εκατομμύρια οχήματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 66% τον περασμένο μήνα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελήθηκαν από τη βελτιωμένη προσφορά εξαρτημάτων, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις.

Η Tesla ηγήθηκε της ανόδου των ηλεκτρικών οχημάτων, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, εν μέρει χάρη στις επιθετικές μειώσεις των τιμών. Άλλες σειρές αυτοκινήτων plug-in, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας MG της SAIC Motor Corp., είναι επίσης δημοφιλείς στους αγοραστές, σύμφωνα με τον Felipe Munoz, αναλυτή της Jato Dynamics.

Σχεδόν το 14% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40%, σε λίγο πάνω από 730.000 οχήματα.

Μεταξύ των μεγάλων αγορών, η Ιταλία και η Γερμανία ηγήθηκαν της συνολικής αύξησης των πωλήσεων όλων των τύπων οχημάτων τον Μάιο με άλμα 23% και 19%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v