Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Πράσινο» δάνειο $9,2 δισ. στη Ford από το υπουργείο Ενέργειας

Η Ford και η SK On θα κατασκευάσουν τρια νέα εργοστάσια, δύο στο Κεντάκι και ένα στο γειτονικό Τενεσί, τα οποία θα προμηθεύουν με μπαταρίες τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας.

ΗΠΑ: «Πράσινο» δάνειο $9,2 δισ. στη Ford από το υπουργείο Ενέργειας

H κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να δανείσει το ποσό ρεκόρ των 9,2 δισ. δολαρίων για την κατακευή εργοστασίων παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων από τη Ford και τη νοτιοκορεατική SK On, καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ford και η SK On θα κατασκευάσουν τρια νέα εργοστάσια, δύο στο Κεντάκι και ένα στο γειτονικό Τενεσί, τα οποία θα προμηθεύουν με μπαταρίες τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας. 

Το δάνεια των 9,2 δισ. δολαρίων είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στην εικοσαετή ιστορία της. 

«Η προσπάθεια αυτή στηρίζει την ατζέντα Μπάιντεν για επενδύσεις στις ΗΠΑ για τον επαναπατρισμό της παραγωγής όσον αφορά τεχνολογίες που είναι κρίσιμες για την επίτευξη ενός μέλλοντος καθαρής ενέργειας και μεταφορών» τόνισε σε ανακοίνωση η υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας που είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση δανείων για πράσινες και καινοτόμες ενεργειακές υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v