Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών επισκιάζει τους Special Olympics

Πρόκειται για 55χρονο προπονητή-εκπαιδευτικό, ο οποίος αποβλήθηκε από τη γερμανική αποστολή. Σε βάρους του εκκρεμούν κατηγορίες για 29 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών επισκιάζει τους Special Olympics

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics του Βερολίνου, όπου συμμετέχουν 7.000 αθλητές και αθλήτριες με νοητική αναπηρία από 190 χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος με μεγάλες αποστολές. Και παρότι επικρατεί ενθουσιασμός και χαρά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, γιορτάζοντας πάνω από όλα τη συμμετοχή, την ορατότητα και την ένταξη, ένα νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από προπονητή-εκπαιδευτικό που μετείχε μέχρι χθες στη γερμανική αποστολή ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω από τους Αγώνες.

Πρόκειται για την περίπτωση 55χρονου προπονητή ποδηλασίας, δασκάλου σε δημοτικό σχολείου και πατέρα παιδιού/αθλητή με νοητική αναπηρία από την πόλη Σράουσμπεργκ κοντά στο Βερολίνο, ο οποίος αποβλήθηκε την Πέμπτη από την παγκόσμια διοργάνωση, όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών που συσσωρεύονται σε βάρος του εδώ και καιρό ενώπιον των δικαστικών αρχών στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

«Οι αθλητές ενημερώθηκαν ότι ο προπονητής τους έπρεπε να διακόψει τη συμμετοχή στους των Special Olympics» ανέφερε λιτά εκπρόσωπος της γερμανικής ομάδας.

Τα στοιχεία που έβγαλε στο φως πρώτο το γερμανικό δημόσιο δίκτυο RBΒ, κάνουν λόγο για 29 φερόμενες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, που σημειώθηκαν στο διάστημα 2018 με 2022 προκαλώντας σοκ.

Μάλιστα του έχει ήδη είχε επιβληθεί στο Βρανδεμβούργο απαγόρευση εργασίας σε σχολεία, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, αρνείται τις κατηγορίες.

Ερωτήματα όμως εγείρει και η έλλειψη επαρκούς ελέγχου από τα αρμόδια όργανα των Special Olympics.

O εν λόγω προπονητής φέρεται να εξαπάτησε σκοπίμως την επιτροπή των Special Olympics, υπογράφοντας τον λεγόμενο «Κώδικα Τιμής» των Αγώνων, που προϋποθέτει σχετικό «λευκό» πιστοποιητικό από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές, κάτι που ο ίδιος δεν διέθετε.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v