Βρετανία: Μπροστά 25 μονάδες οι Εργατικοί από τους Τόρις

Με τις εκλογές να απέχουν λιγότερο από 18 μήνες, μόνο το 15% των πολιτών πιστεύει ότι η συντηρητική κυβέρνηση χειρίζεται καλά την οικονομία. Το 31% θα εμπιστευόταν κυβέρνηση Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με γκάλοπ του YouGov.

Βρετανία: Μπροστά 25 μονάδες οι Εργατικοί από τους Τόρις

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία διευρύνει το δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι των Τόρις που βρίσκονται στη κυβέρνηση, σύμφωνα με εβδομαδιαίο γκάλοπτης YouGov για την εφημερίδα Times.

Η υποστήριξη των Συντηρητκών έχει πέσει στο 22%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, σε σύγκριση με το 47% των Εργατικών, δίνοντας στην αντιπολίτευση προβάδισμα 25 μονάδων. Το ποσοστό για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες είναι στο 11% ενώ για τους Πράσινους είναι στο 8%, ανέφεραν οι Times.

Με τις γενικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από 18 μήνες, μόνο το 15% των πολιτών είπε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται καλά την οικονομία, σημειώνοντας πτώση 4 ποσοστιαίων μονάδων από την περασμένη εβδομάδα, ενώ το 75% είπε ότι κάνει κακή δουλειά με τα οικονομικά της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg.

Το 31% θα εμπιστευόταν μια κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.) για τη διαχείριση της οικονομίας, ενώ μόνο το 20% θα επέλεγε τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τους Συντηρητικούς. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 37% ήταν απρόθυμο να επιλέξει κάποιο κόμμα.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές προκλήσεις, με μια κρίση κόστους ζωής που απειλεί να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση. Ο πληθωρισμός μειώνεται με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αναγκάζοντας το χέρι της Τράπεζας της Αγγλίας να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να συμπιέζει τα οικονομικά εκατομμύρια.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάιο ωθήσουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια στις 22 Ιουνίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Επί του παρόντος, οι χρηματοπιστωτικές αγορές πιστεύουν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να ανέβουν ακόμη υψηλότερα για να περιοριστεί ο πληθωρισμός, πάνω από 6%, επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ο Στάρμερ και οι Εργατικοί δημοσκοπικά βρίσκονται τώρα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι ήταν ο Τόνι Μπλερ πριν από τις εκλογές του 1997. Τους επόμενους τρεις μήνες, οι Τόρις θα μπορούσαν να χάσουν άλλες τρεις έδρες στο κοινοβούλιο μέσω ενδιάμεσων εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του Μπόρις Τζόνσον στο Uxbridge και το South Ruislip.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v