Πριγκόζιν: Δεν ηθελα να ανατρέψω την κυβέρνηση

Eσπασε τη σιωπή του ο ιδρυτής της Wagner υποστηρίζοντας ότι oι άντρες του προέλασαν προς τη Μόσχα για να διαμαρτυρηθούν για την εις βάρος τους αδικία. Τόνισε ότι έκαναν πίσω για να μην χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών.

Πριγκόζιν: Δεν ηθελα να ανατρέψω την κυβέρνηση

Η πορεία προς τη Μόσχα έγινε για να αποφευχθεί η καταστροφή της Wagner, δήλωσε ο Γεβγένι Πριγκόζιν, λέγοντας ότι η μισθοφορική οργάνωση επρόκειτο να διαλυθεί στις 1 Ιουλίου.

«Ξεκινήσαμε την πορεία μας λόγω της αδικίας» τόνισε ο ιδρυτής της Wagner, προσθέτοντας ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογραφούν συμβάσεις με το υπουργείο Άμυνας

Όπως ανέφερε σε εντεκάλεπτο μήνυμα του στο Telegram, η ομάδα του δεν επέδειξε επιθετικότητα αλλά χτυπήθηκε από πυραύλους και ελικόπτερα. Αυτό πυροδότησε την αντίδραση μας, τόνισε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πριγκόζιν υποστήριξε ότι η οργάνωσή του προσέφερε ένα μάθημα για το πώς θα μπορούσε να είχε διεξαχθεί η εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι άντρες του έκαναν πίσω για να μην χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών, ενώ τόνισε ότι λυπάται που επέφεραν πλήγματα στη ρωσική αεροπορία. 

«Ο στόχος της πορείας ήταν να αποφευχθεί η διάλυση της Wagner. Θέλαμε να λογοδοτήσουν αυτοί που έκαναν λάθη κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Δεν κάναμε πορεία για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση» τόνισε ο Πριγκόζιν, ενώ πρόσθεσε ότι η πορεία φανέρωσε τα μεγάλα κενά ασφαλείας στη Ρωσία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v