Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μισά λαθραία τσιγάρα της ΕΕ καπνίζει η Γαλλία!

Η συνολική κατανάλωση «μαϊμού» και λαθραίων τσιγάρων, εξαιρουμένης της Γαλλίας, μειώθηκε σε όλη την ΕΕ πέρυσι κατά 7,5%. Αντίθετα, αυξήθηκε στη Γαλλία κατά 1,8 δισ. τσιγάρα... Στη δεύτερη θέση, αλλά με μεγάλη διαφορά, η Ελλάδα.

Τα μισά λαθραία τσιγάρα της ΕΕ καπνίζει η Γαλλία!

Η Γαλλία ευθύνεται για σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους υψηλούς φόρους και τον πληθωρισμό να οδηγούν τους καπνιστές προς αυτά, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ η συνολική κατανάλωση «μαϊμού» και λαθραίων τσιγάρων, εξαιρουμένης της Γαλλίας, μειώθηκε σε ολόκληρο το μπλοκ πέρυσι κατά 7,5%, αυξήθηκε κατά 1,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα στη Γαλλία, η οποία τώρα αντιπροσωπεύει το 47% της παράνομης κατανάλωσης της περιοχής. Χώρες όπως η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ρουμανία παρουσίασαν μείωση.

«Η Γαλλία αρχίζει να μοιάζει με τη Λατινική Αμερική, δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τα επίπεδα στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Gregoire Verdeaux, ανώτερος αντιπρόεδρος εξωτερικών υποθέσεων της Philip Morris International, η οποία ανέθεσε τη μελέτη της KMPG. «Η Γαλλία είναι μια τέλεια καταιγίδα», που συνδυάζει πολύ υψηλούς φόρους, υψηλό πληθωρισμό και παραβατικότητα, τροφοδοτώντας μεγαλύτερα επίπεδα κατανάλωσης, πρόσθεσε.

Με το ρεκόρ των 35,8 δισεκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων που καταναλώθηκαν στην ΕΕ πέρυσι, οι κυβερνήσεις έχασαν περίπου 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα, έδειξε η μελέτη. Το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία και η Γερμανία σημείωσαν αύξηση των κατασχέσεων τσιγάρων και των επιδρομών σε παράνομες επιχειρήσεις παραγωγής.

Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v