Πέφτουν οι τιμές για μεταχειρισμένα ελβετικά ρολόγια

Η ζήτηση για ακριβά ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες έχει μειωθεί, εν μέσω επιβράδυνσης των οικονομιών, υψηλότερων επιτοκίων και κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων.

Πέφτουν οι τιμές για μεταχειρισμένα ελβετικά ρολόγια

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών στη δευτερογενή αγορά κατηφορίζουν οι τιμές των πολυτελών ελβετικών ρολογιών, καθώς τα μοντέλα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet συνεχίζουν να πέφτουν από τα υψηλά ρεκόρ που είχαν φτάσει στις αρχές του 2022.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τα 50 ρολόγια πολυτελείας με τις περισσότερες συναλλαγές, είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα τιμών που ήταν τον Ιούνιο του 2021.

Η ζήτηση για ακριβά ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες έχει μειωθεί, εν μέσω επιβράδυνσης των οικονομιών, υψηλότερων επιτοκίων και κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Subdial με έδρα το Λονδίνο, μια αντιπρόσωπος μεταχειρισμένων ρολογιών. Οι τιμές έφτασαν στο peak τους τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, μετά από μια άνευ προηγουμένου αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Audemars Piguet Royal Oak Jumbο Ultra Thin, με τρέχουσα μέση τιμή $71.692, είναι το μοντέλο με τις χειρότερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση άνω του 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η απόδοση του συνολικού δείκτη, η οποία μειώθηκε κατά 19% σε ένα χρόνο και περίπου 1% τις προηγούμενες 30 ημέρες, δείχνει ότι οι τιμές για τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας με τη μεγαλύτερη ζήτηση εξακολουθούν να πέφτουν, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο πέρυσι.

Τα μοντέλα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Bloomberg Subdial Watch Index τους τελευταίους 12 μήνες είναι το Rolex Lady-Datejust σε χάλυβα και χρυσό, το οποίο κέρδισε 2,6%, φτάνοντας στη μέση τιμή των 3.892 δολαρίων, και το χρυσό Rolex Day-Date 18038, από τη δεκαετία του 1970 και του '80, με αύξηση 1,4% στις 17.756 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v