H Google θα αποσύρει την υπηρεσία ειδήσεων από τον Καναδά

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε νόμο που απαιτεί από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να πληρώνουν καναδικά μέσα ενημέρωσης για links σε ειδήσεις.

H Google θα αποσύρει την υπηρεσία ειδήσεων από τον Καναδά

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την υπηρεσία Google News στον Καναδά και ότι θα μπλοκάρει τα links σε ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησής της στη χώρα, μετά την ψήφιση νόμου που θα την ανάγκαζε να πληρώνει κανδικά μέσα ενημέρωσης.

Την περασμένη εβδομάδα η Meta τόνισε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της να μπλοκάρει τα links σε ειδήσεις στο Facebook και στο Instagram στον Καναδά. 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έχει κατηγορήσει τη Google και τη Meta, οι οποίες είναι οι μόνες εταιρείες που καλύπτει ο νόμος, ότι τρομοκρατούν Καναδούς πολιτικούς με απειλές ότι θα αποσυρθούν από τη χώρα. 

Oι υποστηρικτές του καναδικού νόμου τονίζουν ότι θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη κατανομή των διαφημιστικών εσόδων του τεχνολογικού κολοσσού με τα μέσα ενημέρωσης. 

Ωστόσο, η Google περιέγραψε τον καναδικό νόμο ως έναν φόρο στα links που θα την αναγκάζει να πληρώνει όποτε εμφανίζεται στις υπηρεσίες της ένα link σε είδηση καναδικού μέσου ενημέρωσης. 

Ο νόμος δημιουργεί αβεβαιότητα για τα προϊόντα μας, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v