Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουλιάζει» η Πορτογαλία, σε επίπεδα-ρεκόρ ο διεθνής τουρισμός

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα ξεπέρασε τα 6,4 εκατ., έναντι 5,7 εκατ. το 2019. Από ποια χώρα προέρχονται οι περισσότερες αφίξεις.

«Βουλιάζει» η Πορτογαλία, σε επίπεδα-ρεκόρ ο διεθνής τουρισμός

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ανήλθε σε επίπεδο-ρεκόρ, ξεπερνώντας το 1,8 εκατ. τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Υπολογίζοντας μόνο τους ξένους που έμειναν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία, ο αριθμός ξεπέρασε κατά πολύ το 1,6 εκατ. ανθρώπους ένα χρόνο νωρίτερα και ήταν πάνω από το 1,7 εκατ. που καταγράφηκαν τον ίδιο μήνα του 2019 -που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, πριν η πανδημία της Covid-19 πλήξει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο το 2020.

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ξεπέρασε τα 6,4 εκατ., συγκριτικά με 5,7 εκατ. την ίδια περίοδο του 2019.

Ο τουρισμός, βασική κινητήρια δύναμη της πορτογαλικής οικονομίας, αντιστοιχούσε σε σχεδόν 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν την πανδημία.

Οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών αφίξεων τον Μάιο, ενώ ακολουθούν οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v