Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: «Μπλοκο» SEC στα σχέδια BlackRock, Fidelity για ETF στο bitcoin

Απορρίπτει τις αιτήσεις των BlackRock και Fidelity η SEC σύμφωνα με τη WSJ. Kάτω από τις 30.000 δολάρια βούτηξε η τιμή του bitcoin.

WSJ: «Μπλοκο» SEC στα σχέδια BlackRock, Fidelity για ETF στο bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις που υπέβαλαν επενδυτικοί κολοσσοί για τη δημιουργία ETF στο bitcoin δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη Wall Street Journal. 

Η SEC φέρεται να ενημέρωσε τα χρηματιστήρια Nasdaq και Cboe ότι οι αιτήσεις δεν έχουν την απαιτούμενη σαφήνεια και πληρότητα. 

H ΒlackRock και η Fidelity είχαν σύμφωνα με δημοσιεύματα υποβάλει αίτημα στη SEC για τη δημιουργία ETF που θα παρακολουθεί την τιμή του bitcoin στην αγορά spot. 

Aμέσως μετά το δημοσίευμα της WSJ η τιμή του bitcoin βούτηξε κάτω από τις 30.000 δολάρια στα 29.868 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 2%.

H αμερικανική εποπτική αρχή έχει απορρίψει δεκάδες αιτήσεις για ETF στο bitcoin τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και παλαιότερης αίτησης της Fidelity τον Ιανουάριο του 2022. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, η αρχή τόνισε ότι οι αιτήσεις δεν πληρούσαν τα κριτήρια για την προστασία των επενδυτών από απάτη και χειραγώγηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v