Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS αποκλείει εισαγωγή της Credit Suisse στο χρηματιστήριο

Ο CEO της UBS Σ. Ερμότι δήλωσε ότι θα αντιταχθεί σε IPO, καθώς μπορεί να βοηθήσει τους ανταγωνιστές. Εξετάζει την επιλογή για απόσχιση των ενωμένων εγχώριων μονάδων, με επωνυμία UBS Switzerland...

Η UBS αποκλείει εισαγωγή της Credit Suisse στο χρηματιστήριο

Η UBS Group AG δεν σκοπεύει να βάλει στο χρηματιστήριο την εγχώρια μονάδα της Credit Suisse, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ελβετική εφημερίδα Schweiz am Wochenende.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι αντιτίθεται στην επιλογή επειδή πιστεύει ότι μπορεί να ενισχύσει ακούσια τους διεθνείς ανταγωνιστές της ελβετικής τράπεζας, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Αφού η UBS συμφώνησε τον Μάρτιο να αγοράσει την Credit Suisse σε έκτακτη κίνηση διάσωσης με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, πολιτικοί αξιωματούχοι από την Ελβετία προέτρεψαν την UBS να διαχωρίσει το εγχώριο τμήμα της Credit Suisse και να το εισαγάγει στο ελβετικό χρηματιστήριο ως έναν τρόπο για διατήρηση θέσεων εργασίας, αύξησης του ανταγωνισμού και περιορισμού του κινδύνου ευρύτερη μετάδοση της κρίσης εάν η UBS αποτύχει.

Η μοίρα της εγχώριας μονάδας παρακολουθείται ευρέως καθώς εταιρείες και πολιτικοί στην Ελβετία εκφράζουν ανησυχίες για την ισχύ στην αγορά που μπορεί να ασκήσει η νέα συνδυασμένη τράπεζα.

Είναι πιθανό ο Ερμότι να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσχισης του συνδυασμού των εγχώριων τραπεζών UBS και Credit Suisse, με την επωνυμία UBS Switzerland, εφόσον η UBS διατηρεί το πλειοψηφικό μερίδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ένα τέτοιο σενάριο θα επέτρεπε μια διπλή μετοχική δομή και μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η τράπεζα είναι πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει.

Ο Ερμότι είπε προηγουμένως ότι όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι και ότι το «βασικό σενάριο» είναι η UBS να διατηρήσει την εγχώρια μονάδα της Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v