Με ρυθμό χελώνας η μεταποίηση στην Κίνα

Τι έδειξε η έρευνα των Caixin/S&P Global για το πώς κινούνται οι κινεζικές βιομηχανίες. Σε χαμηλό 8 μηνών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενώ οι τιμές των εισροών μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7½ ετών.

Με ρυθμό χελώνας η μεταποίηση στην Κίνα

Με πιο αργό ρυθμό αναπτύχθηκε η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας τον Ιούνιο, όπως έδειξε έρευνα ιδιωτικής εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τα επίσημα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειχναν δυσκολία ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) των Caixin/S&P Global έπεσε στο 50,5 τον Ιούνιο από 50,9 τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η μέτρηση θα φτάσει στο 50,2, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Υπενθυμίζεται ότι η μέτρηση που είναι υψηλότερα από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα δείχνει συρρίκνωση.

Η αρμόδια Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε στοιχεία την περασμένη Παρασκευή που έδειξαν ότι ο επίσημος μεταποιητικός PMI της χώρας έφτασε στο 49,0 τον Ιούνιο — έναντι 48,8 τον Μάιο. 

Την ίδια ώρα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έφτασε σε χαμηλό οκτώ μηνών, ενώ οι τιμές των εισροών (το κόστος δηλαδή των πρώτων υλών) μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7½ ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v