Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Τους απέλυσε, τους πρότεινε διαιτησία και τώρα δεν πάει στο δικαστήριο

Η εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο Ελον Μασκ υπονομεύει τη διαδικασία που η ίδια πρότεινε απέναντι σε 2.000 απολυμένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως την υπεσχημένη αποζημίωση. Το δίκαιο του ισχυρού εν πλήρει δράσει.

Twitter: Τους απέλυσε, τους πρότεινε διαιτησία και τώρα δεν πάει στο δικαστήριο

Η Twitter Inc. αρνείται να συμμετάσχει σε διαιτησία με πρώην υπαλλήλους που απολύθηκαν όταν ανέλαβε την εταιρεία ο Ελον Μασκ, παρόλο που προηγουμένως τους προέτρεψε να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία για να διευθετηθούν αιτιάσεις ότι δεν πληρώθηκαν, δεν έλαβαν τις υπεσχημένες αποζημιώσεις ή υπέστησαν διακρίσεις, σύμφωνα με την αγωγή.

Η εταιρεία, που τώρα είναι γνωστή ως X Corp., έχει κατηγορηθεί σε πολλαπλές αγωγές για πολυάριθμες εργασιακές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη καταβολής οφειλομένων σε χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ, γράφει το Bloomberg. Περίπου 2.000 πρώην υπάλληλοι του Twitter έχουν καταφύγει στη διαιτησία, όπως ζήτησε η εταιρεία — ωστόσο το Twitter δεν εμφανίστηκε, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κέρδισε ήδη μια απόφαση τον Ιανουάριο, απαιτώντας από όσους εργαζόμενους είχαν προσφύγει στη διαιτησία να προχωρήσουν σε κατ' ιδίαν ακροάσεις κεκλεισμένων των θυρών και να μην εξεταστεί ομαδική αγωγή σε ανοιχτό δικαστήριο. Είναι το νομικό ισοδύναμο της μάχης σώμα με σώμα, που συνήθως ευνοεί έναν καλύτερα εξοπλισμένο και χρηματοδοτούμενο αντίπαλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι, προς όφελος των εταιρειών, συχνά οι εργαζόμενοι παραιτούνται αντί να συνεχίσουν τον αγώνα τους στο πλαίσιο διαιτησίας.

Το Twitter, επιπλέον, αρνείται να πληρώσει τα τέλη για τη διαιτησία, όπως απαιτείται από τις συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με την καταγγελία. Το Twitter θίγει περαιτέρω τους πρώην υπαλλήλους του, καθώς «αρνείται τη διαιτησία που προβλέπει η ίδια η δική του γραπτή συμφωνία», σύμφωνα με την καταγγελία.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v