Πάνω από €90.000 τσέπωσε η Λιζ Τρας μέσα σε 4 ώρες στην Ταϊβάν

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε ομιλία τον Μάιο, στην Ταϊπέι, προσκεκλημένη από think tank. Επέκρινε την Κίνα και κατηγόρησε την Ευρώπη. Στα $150.000 η αμοιβή του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, από το ίδιο think tank.

Πάνω από €90.000 τσέπωσε η Λιζ Τρας μέσα σε 4 ώρες στην Ταϊβάν

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας κέρδισε 80.000 λίρες (93.000 ευρώ περίπου) σε τέσσερις ώρες φέτος, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν, προκαλώντας κριτική και από το δικό της Συντηρητικό Κόμμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με τη μικρότερη παραμονή στην εξουσία, έλαβε την πληρωμή από το ταϊβανέζικο think tank Prospect Foundation, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό μητρώο των μελών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Τρας έκανε την ομιλία τον Μάιο, στην Ταϊπέι, επικρίνοντας την Κίνα και κατηγορώντας την Ευρώπη ότι απέτυχε να σταθεί δίπλα στο αυτοδιοικούμενο νησί που το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι είναι δικό του έδαφος.

«Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί στη Δύση που προσπαθούν να εμμείνουν στην ιδέα ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με την Κίνα», είπε. «Δεν μπορείς να πιστέψεις ούτε μια λέξη που λένε», πρόσθεσε, αναφερόμενη σε αυταρχικά καθεστώτα.

Συγκριτικά, όταν η Βρετανίδα πολιτικός ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να εκφωνήσει μια ομιλία στο συντηρητικό think tank που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, το Heritage Foundation, τον Απρίλιο, αποζημιώθηκε μόνο για τα έξοδά της, σύμφωνα με το μητρώο. Οι δαπάνες αυτές υπολογίστηκαν συνολικά σε περίπου 7.600 βρετανικές λίρες.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έλαβε 150.000 δολάρια από το Γραφείο Οικονομικής και Πολιτιστικής Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι, για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ταϊβάν στις αρχές του περασμένου έτους, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επισκέφτηκε το νησί μετά από πρόσκληση του ίδιου think tank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v