Αγγιξαν τα €2 δισ. τα παγωμένα assets Ρώσων ολιγαρχών στην Ιταλία

Από τις βίλες και τα γιοτ στα ιταλικά θέρετρα, σήμερα οι πλούσιοι Ρώσοι μετρούν υψηλές απώλειες περιουσιακών στοιχείων στη χώρα, στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Αγγιξαν τα €2 δισ. τα παγωμένα assets Ρώσων ολιγαρχών στην Ιταλία

Η Ιταλία έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ, ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Ιταλία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία -συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, πολυτελών κατοικιών, γιοτ και αυτοκινήτων-, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του Κρεμλίνου και των υποστηρικτών του.

Στην ετήσια έκθεσή της, η μονάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (UIF) της Τράπεζας της Ιταλίας ανέφερε ότι το ποσό των 2 δισ. ευρώ έχει επικαιροποιηθεί για να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.

Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ιταλικές ακτές και τα λιμάνια ήταν δημοφιλής προορισμός για τους εύπορους Ρώσους, που αγόραζαν ακίνητα σε τοποθεσίες όπως η λίμνη Κόμο, η Σαρδηνία, η Τοσκάνη και οι ακτές της Λιγουρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v