Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό τον Μάιο

Η χώρα δέχτηκε 8,2 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό τον Μάιο, 17,6% περισσότερους από τον Μάιο του 2022 και επίσης 3,8% περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019.

Ισπανία: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό τον Μάιο

Η Ισπανία σημείωσε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων από το εξωτερικό για τον μήνα Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η στατιστική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones, η χώρα δέχτηκε 8,2 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό τον Μάιο, 17,6% περισσότερους από τον Μάιο του 2022 και επίσης 3,8% περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019, ανέφερε η ισπανική INE.

Οι τουρίστες ξόδεψαν 9,73 δισ. ευρώ  ή κατά μέσο όρο περίπου 1.183 ευρώ ανά άτομο, αύξηση 3% σε ετήσια βάση, πρόσθεσε η INE.

Οι αφίξεις τον Μάιο ήταν περίπου 1 εκατομμύριο περισσότερες σε σχέση με του Απριλίου, έναν μήνα που έχει παραδοσιακά υψηλή τουριστική κίνηση λόγω του καθολικού Πάσχα. 

Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν σε 1,8 εκατομμύρια, περίπου το 22% του συνολικού αεριθμού επισκεπτών, ενώ από τη Γαλλία και τη Γερμανία ήρθαν 1,2 και 1,1 εκατομμύρια τουρίστες αντίστοιχα. 

Οι τουριστικές αυξήσεις είναι συνολικά 28% υψηλότερες τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, σημείωσε η στατιστική υπηρεσία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v