Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σι προειδοποίησε τον Πούτιν να μην κάνει πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία

Το μήνυμα παραδόθηκε πρόσωπο με πρόσωπο κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα τον Μάρτιο, ένα από τα πρώτα ταξίδια του εκτός Κίνας, μετά από χρόνια απομόνωσης στο πλαίσιο της πολιτικής του για μηδενική Covid.

Ο Σι προειδοποίησε τον Πούτιν να μην κάνει πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, υποδεικνύοντας ότι το Πεκίνο τρέφει ανησυχίες για τον πόλεμο της Ρωσίας, παρόλο που προσφέρει σιωπηρή υποστήριξη στη Μόσχα, σύμφωνα με δυτικούς και κινέζους αξιωματούχους.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, το μήνυμα παραδόθηκε πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα τον Μάρτιο, ένα από τα πρώτα ταξίδια του Σι εκτός Κίνας μετά από χρόνια απομόνωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής του για μηδενική Covid.

Από τότε, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν πάρει τα εύσημα για το ότι έπεισαν τον Ρώσο πρόεδρο να υποχωρήσει από τις κρυφές απειλές του για χρήση πυρηνικού όπλου κατά της Ουκρανίας, είπαν οι πηγές.

Η αποτροπή του Πούτιν από τη χρήση ενός τέτοιου όπλου ήταν κεντρικής σημασίας στην εκστρατεία της Κίνας για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων δεσμών με την Ευρώπη, δήλωσε ανώτερος σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης. Η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έχει φέρει τη Μόσχα και τη σύμμαχό της Κίνα σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της ηπείρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v