Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η OceanGate αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του Titan

Στον απόηχο του ναυαγίου και της διάλυσης του βαθυσκάφους με τους πέντε νεκρούς, μεταξύ αυτών και του ιδρυτή της, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την παύση όλων των εξερευνητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της.

Η OceanGate αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του Titan

Η εταιρία OceanGate, που διαχειριζόταν το τουριστικό βαθυσκάφος το οποίο υπέστη καταστροφική αποσυμπίεση και διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του στον βόρειο Ατλαντικό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ανέστειλε όλες τις εξερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητές της, ανακοινώθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της.

Η εταιρία δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά ερευνούν τα αίτια της υποθαλάσσιας διάλυσης του βαθυσκάφους προ ημερών, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες.

Το μικρό βαθυσκάφος Titan, μήκους σχεδόν 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου για να παρατηρήσει το ναυάγιο του Τιτανικού. Επρόκειτο να ανέβει στην επιφάνεια επτά ώρες αργότερα, αλλά χάθηκε κάθε επαφή μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών μετά την αναχώρησή του.

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, η οποία προβλήθηκε πολύ από τα μέσα ενημέρωσης, άρχισε μετά την εξαφάνισή του σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι επιβαίνοντες. Οι ομάδες ανακάλυψαν τελικά ότι το βαθυσκάφος εξερράγη λίγο μετά την κατάδυσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αμέσως οι πέντε άνδρες, ανάμεσά τους ο ιδρυτής και πρόεδρος της OceanGate Στόκτον Ρας και άλλοι εύποροι επιχειρηματίες και εξερευνητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v