Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για την ανταρσία Πριγκόζιν μια βδομάδα πριν!

Ερευνα ραδιοτηλεοπτικών μέσων της χώρας διαψεύδει τον ισχυρισμό του καγκελαρίου Σολτς ότι η BND «δεν γνώριζε εκ των προτέρων» για την εξέγερση. Μάλιστα, φέρεται να κρυφάκουγε και τις μυστικές διαπραγματεύσεις Πριγκόζιν-Λουκασένκο.

Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για την ανταρσία Πριγκόζιν μια βδομάδα πριν!

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κρυφάκουγε τις διαπραγματεύσεις του Γιεβγκένι Πριγκόζιν με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος εκ μέρους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθούσε να σταματήσει την πορεία του Ομίλου Βάγκνερ προς τη Μόσχα στην ανταρσία «της μιας μέρας» στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Κοινή έρευνα των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων NDR και WDR υποστηρίζει ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (BND) γνώριζε περισσότερα για τις συζητήσεις με τη Βάγκνερ απ' όσα αναφέρθηκαν αρχικά, συμπεριλαμβανομένου του ενδιάμεσου ρόλου που έπαιξε ο Λουκασένκο, ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον τερματισμό της απόπειρας εξέγερσης, μεταδίδει το Politico.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η BND «δεν γνώριζε εκ των προτέρων» για την εξέγερση. Το νέο ρεπορτάζ, όμως, θέτει υπό αμφισβήτηση τη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η BND έλαβε πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή εξέγερση στη Ρωσία υπό την ηγεσία του αρχηγού Βάγκνερ μια εβδομάδα πριν συμβεί, αλλά δεν ενημέρωσε το γραφείο του καγκελαρίου επειδή δεν μπορούσε να επαληθεύσει τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v