Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουμ με 70 εκατομμύρια χρήστες σε λίγες ώρες για το Threads

H ανταγωνιστής του Twitter πλατφόρμα που λάνσαρε η Meta ήδη δημιουργεί μεγάλους πονοκεφάλους για τον Ελον Μασκ. Δεν έκανε ακόμα ντεμπούτο στην Ευρώπη.

Μπουμ με 70 εκατομμύρια χρήστες σε λίγες ώρες για το Threads

Ο νέος ανταγωνιστής της Meta στο Twitter, Threads, σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη το πρώτο 24ωρο από το δημόσιο ντεμπούτο του το βράδυ της Τετάρτης, τροφοδοτούμενο από την ήδη τεράστια βάση χρηστών του Instagram. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη 70 εκατομμύρια εγγραφές, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg (φωτ.).

Από το απόγευμα της Πέμπτης, το The Verge ανέφερε ότι οι χρήστες είχαν ήδη κάνει περισσότερες από 95 εκατομμύρια δημοσιεύσεις και 190 εκατομμύρια likes, με βάση τα εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας.

Η Meta δεν παρείχε μετρήσεις για το Threads, αλλά κατεύθυνε το CNBC στην ανακοίνωση του Zuckerberg σχετικά με τους αριθμούς εγγραφής.

Η ραγδαία ανάπτυξη ενισχύεται από το γεγονός ότι το Threads είναι συνδεδεμένο με ένα υπάρχον κοινωνικό δίκτυο, το Instagram της Meta. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν με τους υπάρχοντες κωδικούς τους στο Instagram και μπορούν να διατηρήσουν κάποιους από τους ακόλουθούς τους καθώς άλλοι εγγράφονται στην εφαρμογή.

«Η Meta χρειάζεται μόνο 1 στους 4 χρήστες του Instagram για να χρησιμοποιεί το Threads μηνιαίως για να είναι τόσο μεγάλο όσο το Twitter», δήλωσε η Jasmine Enberg, κύρια αναλύτρια στο Insider Intelligence. Το Twitter ανέφερε σχεδόν 238 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων στην τελευταία τριμηνιαία αναφορά κερδών ως εισηγμένη εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι.

Η εφαρμογή έχει ακόμα άφθονο περιθώριο ανάπτυξης, αφού δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, όπου ο επικεφαλής του Instagram είπε ότι υπάρχει ακόμα κάποια ρυθμιστική πολυπλοκότητα. Κάποιοι πάντως έχουν μπορέσει να το κατεβάσουν.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ φαίνεται να έχει ήδη δείξει κάποια ανησυχία για το Threads, καθώς ο επί χρόνια δικηγόρος του Alex Spiro έγραψε μια επιστολή στη Meta κατηγορώντας την εταιρεία για «παράνομη κατάχρηση» εμπορικών μυστικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v