Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία

Αμερικανικό πλήγμα στις 7 Ιουλίου επέφερε τον θάνατο του Ουσάμα αλ Μουχαζίρ, ηγέτη του ISIS, μετά τη δίωρη παρενόχληση drones των ΗΠΑ από ρωσικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση US CENTCOM.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε πλήγμα στις 7 Ιουλίου που σκότωσε τον Ουσάμα αλ Μουχαζίρ, ηγέτη του ISIS (Ισλαμικού Κράτους) στην ανατολική Συρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το πλήγμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε από τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 που είχαν, νωρίτερα εντός της ημέρας, παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη σε μια σύγκρουση που είχε διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ουάσινγκτον έχει εντείνει τον τελευταίο χρόνο τις επιδρομές και τις επιχειρήσεις εναντίον ύποπτων μυστικών πρακτόρων του ISIS που επιχειρούν στη Συρία, σκοτώνοντας και συλλαμβάνοντας διάφορους ηγέτες του, οι οποίοι είχαν καταφύγει σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αφού η οργάνωση έχασε τα τελευταία εδάφη που είχε υπό τον έλεγχο της στη Συρία το 2019.

Ωστόσο, οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ λένε ότι το ISIS παραμένει σημαντική απειλή στην περιοχή, αν και οι δυνατότητές του έχουν υποβαθμιστεί και η ικανότητά του να ανασυγκροτήσει το δίκτυό του έχει αποδυναμωθεί.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε το ένα τρίτο της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας στην κορύφωσή του το 2014. Παρόλο που ηττήθηκε και στις δύο χώρες, οι μαχητές του συνεχίζουν να διεξάγουν αντάρτικες επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v