Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ισχύ η συμφωνία διαμοιρασμού δεδομένων μεταξύ Ε.Ε.-ΗΠΑ

Η νέα συμφωνία διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σε ισχύ η συμφωνία διαμοιρασμού δεδομένων μεταξύ Ε.Ε.-ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα η νέα διατλαντική συμφωνία διαμοιρασμού δεδομένων με τις ΗΠΑ, σε μια κίνηση που αποσκοπεί να καθησυχάσει χιλιάδες εταιρείες σχετικά με τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Κομισιόν ανέφερε ότι το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το οποίο επιβάλλει νέες υποχρεώσεις όσον αφορά τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. παρέχει επαρκείς δικλίδες ασφαλείας όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας των Ευρωπαίων πολιτών. 

Αξιωματούχοι της Κομισιόν τόνισαν ότι η απόφαση σημαίνει ότι οι διεθνείς εταιρείες μπορούν πλέον να μεταφέρουν με ασφάλεια δεδομένα σύμφωνα με το νέο καθεστώς, το οποίο περιλαμβάνει όρους όσον αφορά την ασφαλή διαχείριση και διαγραφή προσωπικών πληροφοριών. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προηγούμενη συμφωνία για τον διαμοιρασμό δεδομένων το 2020, υποστηρίζοντας ότι δεν περιόριζε την πρόσβαση των αμερικανικών αρχών σε δεδομένα με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως η οδηγία GDPR. Το δικαστήριο είχε απορρίψει συμφωνία για τον διαμοιρασμό δεδομένων και το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v