Εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία θα δώσει η G7

Η ανακοίνωση αναμένεται να είναι μέρος μιας δήλωσης των περισσότερων ηγετών της Ομάδας των Επτά στο περιθώριο της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία θα δώσει η G7

Μια ομάδα βασικών συμμάχων της Ουκρανίας πλησιάζει σε μια συμφωνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο για διμερείς εγγυήσεις ασφαλείας με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να αμύνεται και να αποτρέψει μελλοντική ρωσική επιθετικότητα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανακοίνωση αναμένεται να είναι μέρος μιας δήλωσης των περισσότερων ηγετών της Ομάδας των Επτά στο περιθώριο της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια.

Η δήλωση, η οποία στοχεύει να παράσχει στην Ουκρανία μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας, είναι ακόμη υπό συζήτηση και το περιεχόμενο και οι υπογράφοντες ενδέχεται να αλλάξουν πριν ανακοινωθεί.

Οι ΗΠΑ και άλλα συμμετέχοντα κράτη θα συνεργαστούν με την Ουκρανία για συγκεκριμένες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ασφάλειας μέσω της παροχής σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού σε αέρα, ξηρά και θάλασσα, δίνοντας προτεραιότητα σε συστήματα αεράμυνας, πυροβολικό, δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας και τεθωρακισμένα οχήματα, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v