Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon προσφεύγει δικαστικά κατά της Ε.Ε. για τους νέους ψηφιακούς κανόνες

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κινήθηκε νομικά κατά της προτεινόμενης νομοθεσίας που αποσκοπεί στον έλεγχο του περιεχομένου των Big Tech.

Η Amazon προσφεύγει δικαστικά κατά της Ε.Ε. για τους νέους ψηφιακούς κανόνες

Η Amazon έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που αμφισβητεί την προτεινόμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το διαδικτυακό περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι Big Tech, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιείται άδικα από το νόμο.

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Σιάτλ κατέθεσε αίτηση στο γενικό δικαστήριο του Λουξεμβούργου για να ακυρώσει τον χαρακτηρισμό του ως «πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα» βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος επιβάλλει πρόσθετες υποχρεώσεις για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Την κίνηση της Amazon θα παρακολουθήσουν στενά οι άλλες 18 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Twitter και TikTok, που εμπίπτουν κατά την Ε.Ε. στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική Zalando, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης, έγινε η πρώτη εταιρεία που κατέθεσε αγωγή κατά της νέας νομοθεσίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αναμενόταν εδώ και καιρό ότι οι εταιρείες της Silicon Valley θα αμφισβητούσαν επίσης τους κανόνες.

Η Amazon δήλωσε: «Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει τους συστημικούς κινδύνους που θέτουν οι πολύ μεγάλες εταιρείες με τη διαφήμιση ως κύριο έσοδο και που διανέμουν περιεχόμενο και πληροφορίες. Η Amazon δεν ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή μιας "πολύ μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας" στο πλαίσιο του DSA και επομένως δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως τέτοια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v